Ik zit in groep 8

Je kunt je voor de brugklas op het Niftarlake aanmelden via de basisschool. Je moet minimaal een vmbo tl (mavo)-advies hebben om te worden toegelaten. De leerkracht van groep 8 geeft tevens een advies in welke brugklas je het best geplaatst kan worden. Het advies van de basisschool is bindend. Het Niftarlake neemt de beslissing in welke brugklas je wordt geplaatst. We volgen hierbij de POVO procedure Stichtse Vecht. Deze procedure is ook voor je ouder(s)/verzorger(s) interessant om te lezen.

Wanneer is aanmelding niet mogelijk?

Het Niftarlake plaatst geen leerlingen die wonen in het gebied binnen de ring van Utrecht (Zuilense ring/A2/A27). Dit omvat de postcodes 3511 t/m 3573 met uitzondering van alle postcodes in Leidsche Rijn en de postcodes van Vleuten, De Meern en Haarzuilens.
Voor leerlingen die op een basisschool in Stichtse Vecht hebben gezeten en wonen in het bovengenoemde postcodegebied maken we een uitzondering. We willen hen wel in de gelegenheid stellen om samen met klasgenootjes van de basisschool te kiezen voor het Niftarlake.

Waarom is deze regeling?

Om het technasium te kunnen starten zijn er door de Stichting Technasium en de Willibrordstichting voorwaarden gesteld betreffende de toelating. Deze hebben geresulteerd in bovengenoemd aanmeldingsbeleid.

Hebben broertjes/zusjes voorrang?

Soms willen er veel meer leerlingen naar het Niftarlake dan er geplaatst kunnen worden. Dan moet er geloot worden. Vroeger had je, als je oudere broer of zus op het Niftarlake zat, voorrang bij het loten. Maar dat is nu niet meer zo. Leerlingen in groep 8 kiezen zelf voor de school die het beste bij hen past en dat kan voor jou anders zijn dan voor je broer of zus.

Hoeveel plaatsen zijn er op het Niftarlake?

Voor het schooljaar 2024-2025 hebben we plek voor ongeveer 330 brugklasleerlingen. We hopen dan 12 brugklassen te kunnen vormen. Hoeveel klassen er van elk niveau komen, kunnen we pas bepalen na de inschrijvingsdeadline en eventuele loting.
Vorig jaar hoefden we niet te loten en hebben we de onderstaande klassen kunnen vormen:

3 x tl/havo
4 x havo/vwo
3 x vwo

Voor het plaatsen van brugklasleerlingen volgen wij de regels van de gemeente Stichtse Vecht. Deze zijn na te lezen in de POVO-procedure.

 

Kennismakingsbijeenkomst in juni

Ben je aangenomen en geplaatst, dan krijg je een uitnodiging om te komen kennismaken met je klas en de mentor. Dit jaar is dat op 13 juni 2024 om 15.15 uur.