Mavo

Welkom bij de afdeling mavo. Aan het einde van het tweede leerjaar ben je te weten gekomen naar welk niveau je doorstroomt in leerjaar 3. De start in de mavo-afdeling is dan ook in de 3e klas.

Wist je dat:

  • De mavo afdeling bestaat uit de leerjaren 3 en 4?
  • De afgelopen 3 jaren de afdeling tussen de 300 en 320 leerlingen telt (+- 20% van de totale leerlingpopulatie van het Niftarlake College)?
  • Na het behalen van het vmbo-tl diploma het mogelijk is om door te stromen naar de havo? De afgelopen jaren blijkt dat ongeveer 20% van de geslaagden deze overstap (mogen) maken. 80% maakt de vervolgstap naar het mbo (roc) om op te gaan voor een beroepskwalificatie.
  • Je in de mavo zo veel mogelijk kennis maakt met de echte wereld? Je start hiermee in de brugklas met de Carrousel.
  • Je in deze vakken op een andere manier les krijgt dan bij andere vakken. Je leert hier onderzoeken, ondernemen en wie je zelf bent. Allemaal ingrediënten die je nodig hebt voor de toekomst.

Wat kun je verwachten?

Samen met je klasgenoten en docenten ben je op de mavo aan de slag om uiteindelijk een diploma te halen. Een diploma dat je voorbereidt op de volgende (onderwijs)stap in de toekomst. Niet alleen het diploma bereid je daarop voor maar ook andere schoolactiviteiten dragen bij aan jouw toekomst.

Vakkenpakketkeuze mavo 3 2024-2025

In schooljaar 2024-2025 starten we in mavo 3 met de vakken T&T (Technologie en toepassing) en D&P (Dienstverlening en Producten).

T&T: Bij het vak Technologie & Toepassing (T&T) maak je kennis met de technologische wereld om je heen. Die wereld leer je kennen door in de les, in groepjes, een probleem op te lossen van een bedrijf. Daarin zal je merken dat technologie overal om je heen is.

D&P: Bij het vak D&P maak je kennis met verschillende arbeidsgebieden. Je werkt samen aan een opdracht van een organisatie of bedrijf en zo leer je verschillende vaardigheden die in allerlei soorten werk voorkomen. Je ontdekt je talenten en interesses en dit zal je helpen in je uiteindelijke beroepskeuze.

Alle leerlingen moeten voor 3 mavo een keuze maken uit de twee onderstaande vakkenpakketten.

Je kiest tussen vakkenpakket A (met D&P) of vakkenpakket B (met T&T).

Aan het einde van mavo 3 wordt er door de leerlingen een definitief vakkenpakket voor mavo 4 gemaakt.

Profielkeuzeformulier voor mavo 4

Klik hier voor het profielkeuzeformulier.

Klik hier voor de presentatie profielkeuze.

Doorstroom van mavo naar havo

Wil je meer weten over de doorstroom van mavo naar havo meld je dan bij je decaan.