Anouar Cheikh

"O&O is een leuk vak en je leert veel nieuwe dingen"

Anouar heeft niet hoeven twijfelen aan zijn schoolkeuze voor het Niftarlake toen hij in groep acht zat. Hij wilde heel graag naar het het Technasium. Anouar: “Het Technasium vond ik erg interessant en andere scholen boden dit niet aan. Ook heeft het Niftarlake voor de brugklas een eigen schoolgebouw. Het is erg fijn om als brugklas ook je eigen aula te hebben.”

Onderzoeken & Ontwerpen

Over het vak O&O (onderzoeken en ontwerpen) zegt hij: “Ik vond O&O erg leuk om te doen en ik heb het ook drie jaar gevolgd. Ik heb het niet gekozen voor mijn profiel, omdat je O&O alleen kunt kiezen met natuurkunde en scheikunde. En dit zijn nou net de vakken waar ik niet sterk in ben. O&O is een erg leuk vak en je leert veel nieuwe dingen, bijvoorbeeld samen in een groep opdrachten uitvoeren voor verschillende bedrijven. De leukste opdracht vond ik de lasergame-opdracht. We mochten naar de kartfabriek en mochten een heel nieuwe lasergame-room maken.
Hij vervolgt: “Op het Niftarlake is iedereen aardig en het is er altijd gezellig. Er hangt een goede sfeer. Wat ik ook fijn vind aan het Niftarlake is dat er vier toetsweken zijn waarin de meeste toetsen worden afgenomen. Af en toe heb je een kleine schriftelijke overhoring of praktische opdracht tussendoor, dit maakt een schooljaar erg overzichtelijk en je kunt zo makkelijk een planning maken om te leren.”

Economie en Maatschappij

Anouar heeft in havo drie gekozen voor het profiel Economie en Maatschappij. “Dit profiel is erg handig want ik wil later een eigen onderneming starten. In havo drie krijg je voorlichting over de verschillende profielkeuzes en beroepsopleidingen.” Verder vindt Anouar het vak gym, oftewel L.O. (lichamelijke opvoeding) erg leuk. “Sporten vind ik sowieso altijd erg leuk. Ik vind CKV (cultureel kunstzinnige vorming) en wiskunde minder leuk. Kunst is niet echt mijn ding, ik ben niet creatief en ik ben niet goed in wiskunde. Ik vind het een lastig vak, maar voor de meeste beroepsopleidingen heb je wel wiskunde nodig.”

Corona-tijd

“Toen de scholen dicht gingen was ik eigenlijk wel een beetje blij. Ik ging niet naar school en ik kon langer in bed liggen omdat ik geen reistijd had. Dit vond ik aan het begin erg fijn, maar het werd steeds moeilijker. Ik miste mijn vrienden, de gezelligheid in de klas en de sfeer op school. De online lessen waren erg lastig, omdat het moeilijk was om goed op te letten, de docent te volgen en je huiswerk te maken dan fysiek les te krijgen. Ik was liever naar school gegaan. Ik zat ook elke dag voor mijn iPad naar een scherm te kijken en dan deed de iPad het soms niet of er waren weer problemen met Teams. Ik ging in de lockdown wel veel naar buiten om lekker te sporten.”

Wat ik graag mee wil geven

“Heb veel plezier op school en probeer er het beste van te maken. Het is niet nodig om je druk te maken of het spannend te vinden. In het begin is het wennen, maar je went snel aan je nieuwe klas en de docenten. Probeer gelijk aan het begin van het schooljaar goed te plannen zodat je later niet achterloopt, dit zal je rust geven. Geniet van de brugklas!”