Niftarlake College wint regio-competitie T&T!

Dit jaar deed het Niftarlake voor de eerste keer mee met de regio-competitie voor het vak Technologie & Toepassing. De leerlingen kregen de opdracht om te “Spieken bij de natuur”. Hierbij ging het om het reguleren van de temperatuur in huizen door bij de bouw inspiratie te halen uit de natuur. Zo hebben ze bijvoorbeeld onderzocht hoe dieren zich opwarmen of afkoelen en hebben ze dat in hun ontwerp proberen te verwerken. Dinsdag 11 juni vond de finale plaats in Dordrecht bij IW Zuid Holland. Tijdens de middag hebben de groepen hun eindproduct en bedachte systeem gepresenteerd en kregen ze daarna nog een workshop. Daarna had de jury voor alle groepen lovende woorden en werd de groep van B2A bestaande uit: Daniël Schoonhoven, Thijmen van der Horst en Stijn Gottmer zelfs tot winnaar uitgeroepen! Wij zijn natuurlijk supertrots!!