Een eerste plaats voor HET station van de toekomst!

Woensdag 10 mei heeft het Niftarlake College met verschillende Technasium teams en verschillende ontwerpopdrachten aan de landelijke finale van de Eurekacup mee gedaan. Voor de opdracht van ProRail, het ontwerpen van een ontstoppingsproof station, viel een team van het Niftarlake College in de prijzen.

Het vierkoppige team van Britt Attema, Jonna Meesters, Thomas Hulst en Niels Reuvekamp uit A2A had het meest innovatieve idee bedacht voor HET station van de toekomst. Hiermee behaalden zij een eerste plaats. Het team had goed rekening gehouden met diverse factoren. Zo had het team berekend dat met een draaibaar perron er sneller in- en uitgestapt kan worden en mensen beter verdeeld worden over de trein.

Als beloning wordt de hele klas van het winnende team door ProRail getrakteerd op een inspirerende ProRaildag. Tijdens deze dag krijgen de leerlingen een kijkje achter de schermen van de spoorwereld.