Leerlingen winnen talenreis

Voor je lol een week vakantie opofferen om naar school te gaan en Frans te leren. Drie leerlingen van het Niftarlake College in Maarssen hebben hier totaal geen moeite mee. De lessen worden namelijk gegeven in Nice, aan de Franse Côte d’Azur.

Anouk Moesbergen, Lisa Ndure en Ryan Heil zijn de prijswinnaars van het concours “Filmez et gagnez”, een wedstrijd waarbij de leerlingen van het Niftarlake College die Frans hebben gekozen kans maakten op gratis lessen en verblijf aan de Riviera. De uitdaging was een filmpje maken, waarin je motiveert waarom nou juist jij die prijs verdient. Omdat je Frans heel hard nodig hebt voor je studie later, omdat je zonder de cursus je eindexamen niet ziet zitten, noem maar op. De filmpjes zijn in Nice beoordeeld door het taleninstituut Alpha.b, die de prijzen ook ter beschikking heeft gesteld.

Maandag 11 juli ontvingen Anouk, Lisa en Ryan hun “Palme d’Or”, de prestigieuze filmprijs. Anouk mag drie weken, Lisa twee en Ryan één week. De prijswinnaars zijn het er al over eens dat ze in elk geval de herfstvakantie zullen gebruiken om op een wel heel bijzondere manier hun eindexamen Frans voor te bereiden.

foto_nice__b8c13430d5