Thema avond voor ouders op 15 mei

De ouderraad van het Niftarlake College organiseert jaarlijks een thema avond voor ouders die in het teken staat van de opvoeding aan pubers. Dit jaar was het thema My life online sociale media & internet.

De avond werd verzorgd door De Nieuwe Lichting. Zij speelden verschillende situaties waarin soms op hilarische wijze zichtbaar werd met welke opvoedvragen de ouders van onze hedendaagse pubers “online” te maken krijgen. In de zoektocht naar oplossingen betrokken zij de aanwezige ouders door samen met hen kennis en ervaringen te delen. Vele tips kwamen er uit de zaal die de spelers meteen toepasten in de opvoering.

Veel ouders vonden de situaties en opvoedvragen heel herkenbaar en waren blij met de handvaten en tips die deze avond geboden werden. Ook waren er ouders die met meer zelfvertrouwen naar huis gingen omdat ze ervaarden dat hun aanpak zo gek nog niet is.

Kortom een waardevolle avond, niet alleen leerzaam, maar vooral ook leuk.

Dank aan de ouderraad die deze avond georganiseerd heeft. Het is zeker de bedoeling om dit volgend jaar weer te organiseren.