Niftarlake zet zich in voor Serious Request

3FM Serious Request
Sinds 2004 sluiten drie dj’s van radiozender NPO 3FM zich elk jaar in de week voor kerst zes dagen op in een glazen studio in het centrum van een grote stad in Nederland om aandacht te vragen voor een stille ramp. Dit jaar zullen twee dj’s zich opsluiten. Het Glazen Huis staat van 18 t/m 24 december op de Grote Markt in Breda. De dj’s eten zes dagen niet, maken 24 uur per dag live-radio en televisie en zijn online te volgen. Ze informeren het publiek over een stille ramp en roepen zo veel mogelijk mensen op om in actie te komen en geld in te zamelen. Bijvoorbeeld door tegen betaling een verzoeknummer aan te vragen, of door zelf een actie op touw te zetten.

Longontsteking
3FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking. Elk jaar sterven meer van 900.000 jonge kinderen hieraan. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie.
Van de opbrengst van 3FM Serious Request 2016 ondersteunt het Rode Kruis vaccinatiecampagnes, leert ouders en gezondheidsmedewerkers hoe longontsteking voorkomen kan worden en hoe ze de ziekte kunnen herkennen en behandelen. Voor meer informatie over de actie en het thema verwijzen we u graag naar http://seriousrequest.3fm.nl

Onze school ondersteunt deze actie en wil ook een steentje bijdragen aan dit goede doel.

Wat gaan we doen?
Alle leerlingen hebben onder leiding van hun mentor de afgelopen weken activiteiten bedacht om zoveel mogelijk geld in te zamelen.  Deze activiteiten worden tot en met 20 december uitgevoerd. Brugklasleerlingen hebben een eigen programma.
Aan ouders is (zal worden) gevraagd of zij een bijdrage willen leveren aan dit goede doel. Mocht het totale sponsorbedrag minimaal 50 euro bedragen, dan vragen wij u uw sponsorbedrag over te maken op rekeningnummer: NL 72 RABO 0306946238 onder vermelding van Serious Request, naam leerling en klas.

Wij zien uit naar een gezellige actiedag en hopen dat we met z’n allen veel geld ophalen voor het goede doel!

Actiedag
Op vrijdag 23 december organiseert de school een actiedag. De actiedag is van 9.00 tot 13.00 uur en zal bestaan uit een educatief programma waarbij het goede doel (longontsteking) centraal staat. Aansluitend aan het educatieve programma zullen de leerlingen met hun mentor en/of begeleider brunchen. Rond de klok van 12.00 uur zal er bekend worden gemaakt welke klas het meeste geld heeft opgehaald (en daarmee de klassenprijs heeft gewonnen) en krijgen we te horen wat het eindbedrag is.
Natuurlijk kan dit niet zonder een (klein) feestje!