Welkom

U bevindt zich in de informatiegids 2017-2018 van het Niftarlake College.

Deze informatiegids bevat praktische informatie over onze school, voor ouders/verzorgers en leerlingen. Informatie over het Niftarlake College kunt u tevens vinden op onze website: www.niftarlake.nl.

Wij zijn een christelijke scholengemeenschap voor mavo, havo en atheneum. Leerlingen en medewerkers zijn betrokken bij de school. Het onderwijs en de leerlingbegeleiding op onze school zijn zo ingericht dat leerlingen opgroeien tot zelfbewuste, zelfstandige, zelfverzekerde en verantwoordelijke mensen. We hebben aandacht voor hun kwaliteiten.

Wij zijn een school die uitdaging biedt aan zowel de leerlingen als onze medewerkers om het beste uit zichzelf te halen en daarnaast zichzelf te leren kennen. Naast klassikaal onderwijs kiezen we voor onderwijsvormen die meer ruimte bieden om de leerling de mogelijkheid te bieden zichzelf in deze moderne tijd te ontwikkelen. Zo hebben we op onze school gekozen voor nieuwe vakken en onderwijsvormen waarbinnen de leerling betekenisvol kan leren en in aanraking komt met de 21e-eeuwse vaardigheden en zijn/haar talenten kan ontdekken en ontwikkelen.

Dit doen we graag in samenwerking met ouders/verzorgers en onze leerlingen.

Mocht u vragen hebben over de informatie in de gids, dan kunt u contact opnemen met de mentor of de afdelingsleider.

Het Niftarlake is een school in beweging die trots is op zijn leerlingen en medewerkers!

Guido van Hoek
rector